Site Loader
natuur-werkdag-vrijwilligers17

Strijen, 19 oktober 2018 – Landgoed De Peerdegaerdt doet net als vorig jaar mee aan de Natuurwerkdag. Tijdens deze grootste en gezelligste vrijwilligersactie helpen vrijwilligers De Peerdegaerdt mee bij het winterklaar maken van De Peerdegaerdt. Werkzaamheden zijn onder andere het snoeien van fruitbomen, knotten van wilgen, aanleggen van takkenrillen, bijwerken van composthopen en het herstellen van een aantal borders uit de Mien Ruys-tuin.

De jaarlijkse Natuurwerkdag is een van de grootste vrijwilligersacties van Nederland georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland. Op meer dan 500 locaties door heel Nederland kan jong en oud als vrijwilliger aan de slag. Het is een onderhoudsbeurt van het landschap.

Extra werk verzetten

Hèlen Sturm van De Peerdegaerdt vertelt enthousiast: ‘Voor De Peerdegaerdt is de Natuurwerkdag een goede gelegenheid om met een grote groep mensen extra werk te verzetten. De vaste medewerkers en vrijwilligers komen hier normaal niet aan toe. We hopen natuurlijk dat we mensen een mooie beleving kunnen geven en dat ze zo positief zijn dat ze vaker een dagje vrijwilligerswerk komen doen.’ Tijdens de Natuurwerkdag kan de jeugd ook op De Peerdegaerdt terecht voor hun maatschappelijke stage.

Programma op de Peerdegaerdt

Op zaterdag 3 november staat vanaf 9.45 uur de koffie en thee klaar. Om 10.00 uur start de Natuurwerkdag met een korte uitleg over de geschiedenis van de Peerdegaerdt. Vervolgens komen de werkzaamheden die die dag uitgevoerd kunnen worden aan bod. Meedoen aan de Natuurwerkdag is interessant voor mensen die een leuke gevarieerde actieve dagbesteding zoeken en in het bijzonder voor mensen die zelf nog wat willen opsteken over de werkzaamheden in moestuin, siertuin en boomgaard.

Winterklaar maken

Frans Jansen, een expert op het gebied van hoogstamboomgaarden en landschapsbeheer, neemt op zijn altijd enthousiaste en deskundige wijze de begeleiding voor het winterklaar maken van het landgoed voor zijn rekening. Ook richt een deel van de vrijwilligers zich op het winterklaar maken van onze ecologische moestuin. Voor alle deelnemers is er een heerlijke biologische lunch met een warme soep, zodat iedereen weer energiek verder kan met het middagprogramma. Met het Peerdegaerdts dubbelsapje sluiten we rond 16.00 uur ’s middags het programma af.

Meedoen en aanmelden?

Ook enthousiast geworden? Meld je dan aan via de website van natuurwerkdag.
Het aantrekken van goede, waterdichte kleding en het dragen van laarzen/stevige schoenen is aanbevolen.

Videoimpressie 2017