Spiegelen met Paarden Paardencoaching voor je Team

Spiegelen met paarden

Op de Peerdegaerdt geven de gecertificeerde coaches Eefje en Chantal paardencoachsessies met de Friese paarden van het landgoed. De dames zetten paardencoaching in op zowel zakelijk gebied als individuele coaching voor mensen met een zorgindicatie.

Paardencoaching voor je team

Spiegelen met Paarden Paardencoaching voor je TeamEen paardencoachsessie brengt snel in beeld hoe jouw team functioneert. Zonder oordeel reageert een paard puur op wat je doet en wat je uitstraalt. Ze laten je voelen in hoeverre je eigen gedrag, je intentie en je lichaamstaal invloed hebben op het gedrag van een ander. Op deze manier zie je wat er in jouw team goed gaat en wat beter kan.

Samenwerken is reageren op signalen. Wie zijn de leiders en wie de volgers? Is de leiding duidelijk en is er nog ruimte voor de ander? Op welke momenten moet beter gecommuniceerd worden? Gaan we op het juiste moment over tot actie? Voelt en vult het team elkaar aan? Durf je jouw rol onder ogen te zien? Paarden geven inzicht in je sterke punten en wat je van nature graag doet. Ze laten je ook je valkuilen zien en bieden je de kans uit te proberen wat er gebeurt als je een andere aanpak hanteert.

Met paarden kun je op een veilige, niet bedreigende manier oefenen leiding te geven vanuit rust, respect en duidelijkheid. Zonder oordeel reageert het paard alleen op wat je doet en wat je uitstraalt. Zodra je je aanpak verandert, reageert het paard direct anders. Met mensen gaat dat meestal niet zo snel, maar het principe werkt hetzelfde.

Paardencoaching is in te zetten voor:

  • Teambuilding
  • Teamontwikkeling
  • Ontwikkeling van leiderschap
  • Ontwikkeling van communicatieve vaardigheden
  • Groep- of individuele coaching

Teamsessie

Alle leden van het team of de afdeling kunnen deelnemen aan de sessie. Is iemand angstig voor het paard, dan levert observeren vanaf de zijlijn al waardevolle informatie op. Paardencoaching is het hele jaar door mogelijk.

Afhankelijk van de coachvraag bieden we een traject-op-maat aan. Ook kun je in combinatie met een arrangement op ons landgoed een paardencoachsessie doen. Wil je informatie over de mogelijkheden en kosten? Mail dan je naam en telefoonnummer naar beleef@depeerdegaerdt.nl, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

TIP: ook leuk om te doen met je team of afdeling: varkens knuffelen met Ginger en Knor de beroemdste varkens van Nederland.


Wat is paardentherapie?

Paarden leven in een kudde en zijn daarom sterk afhankelijk van elkaar. Om samen te werken reageren zij de hele dag op signalen. Ze communiceren zelden verbaal, maar de hele dag door non verbaal. Paarden oordelen niet, maar voelen precies aan hoe wij zijn en waar we ons anders voor doen dan we zijn. Paarden spiegelen jouw gedrag en geven direct feedback op jouw lichaamstaal en emoties.

Paardencoaching is goed in te zetten om te kijken hoe de onderlinge samenwerking tussen mensen verloopt. Functioneert jouw team, afdeling of bedrijf zoals jij wilt? Is er bijvoorbeeld eentje die altijd de leiding neemt en hobbelen de anderen daar achteraan? Lost jouw team uitdagingen gezamenlijk op? Of neemt een iemand dat op zijn of haar schouders?

Coaching met paarden (PGB- of WMO-budget)

Heb je autisme en loop je daardoor tegen dingen aan? Heb je moeite met het bewaken van je grenzen? Worstel je met bepaalde issues, op het gebied van communicatie, acceptatie of zelfvertrouwen? Een paardencoachsessie geeft je veel duidelijkheid. Je kunt alleen bij ons terecht als je een zorgindicatie hebt.

 

Lichaamstaal
Paarden zijn experts in communiceren via lichaamstaal. Zij geven direct feedback op jouw houding en emoties. Bij het werken met paarden kun je aanlopen tegen onwil, onzekerheid en angst. Raak je geïrriteerd, onzeker of word je ongeduldig? Het paard houd je een perfecte spiegel voor. Het laat je voelen in hoeverre je eigen gedrag, je intentie en je lichaamstaal invloed hebben op het gedrag van een ander.

Wat ervaar je?
In een sessie werken wij niet sturend. We vullen niet in, maar laten alles vanuit jou ontstaan. Wat zie je? Wat ervaar je? Wat doet het met jou? Op die manier draag jij je eigen verantwoordelijkheid en dat komt in onze ogen jouw ontwikkeling ten goede.

 

Het aantal sessies dat je nodig hebt, verschilt per persoon. Na de eerste sessie maken we daarvan een inschatting. De sessies kosten € 75,- per sessie van 1,5 uur en zijn alleen voor mensen met een PGB- of WMO-budget. Paardencoaching is het hele jaar door mogelijk.

 

 Neem snel en gemakkelijk contact op voor een offerte: